Ανακοινωσεις

Πρόσκληση

Εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης σε 5G δίκτυα

Η Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union) παρέχει την δυνατότητα εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης σε 5G δίκτυα μέσω της πρόσκλησης AI/ML for 5G challenge:

 https://aiforgood.itu.int/about-ai-for-good/aiml-in-5g-challenge/

Στα πλαίσια των ερευνητικών δραστηριοτήτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, είναι δυνατή η υποστήριξη της εν λόγω εφαρμογής στα πλαίσια εξάμηνης πτυχιακής εργασίας.

Η συγκεκριμένη εργασία μπορεί να οδηγήσει σε χρηματικό βραβείο καθώς και στην ανάληψη εργασίας από τον εμπλεκόμενο φοιτητή όπως προσφέρονται από τους βιομηχανικούς φορείς του ITU Focus Group on Autonomous Networks:

https://www.itu.int/en/ITU-T/focusgroups/an/Pages/default.aspx

Το χρονικό όριο αυτής της πτυχιακής εργασίας λόγω του χρονοδιαγράμματος της πρόσκλησης είναι από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο. Επιπλέον, απαιτούνται καλές γνώσεις της τεχνητής νοημοσύνης, των 5G δικτύων καθώς και προγραμματισμού.

Όποιος φοιτητής ενδιαφέρεται να λάβει μέρος σε αυτή την πρόσκληση, μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Φουκαλά Φώτη, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο παρακάτω email: ffoukalas@uth.gr.

Από την Γραμματεία