ΑΝΑΠΗΡΙΑ - ΠρΟσβαση

ΔΟΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ/Ή ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

 

Σημαντική ανακοίνωση για φοιτητές/τριες εγγεγραμμένους/ες στη ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Παρακαλούνται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που είναι εγγεγραμμένοι/ες στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ και έχουν ζητήσει κάποια προσαρμογή ή υπηρεσία κατά τη διάρκεια των διαλέξεων να δώσουν στους/στις διδάσκοντες/ουσες το εξατομικευμένο πλάνο αναγκών και υποστήριξης (ΕΠΑΥ) δια ζώσης και να τους εξηγήσουν τι ακριβώς γράφει.

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ θα στείλει ηλεκτρονικά το εξατομικευμένο πλάνο στη Γραμματεία του Τμήματός σας, ώστε να προωθηθεί στους/ις διδάσκοντες/ουσες. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσετε τους διδάσκοντες και να εξηγήσετε και εσείς όσα λέει το εξατομικευμένο πλάνο σας. Ο ρόλος σας είναι σημαντικός στην υλοποίηση των προσαρμογών που ζητάτε.

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΩΝ – “ΠΡΟΣΒΑΣΗ”

Το Σεμινάριο της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ με τίτλο «Τρόποι Καταγραφής Σημειώσεων» που θα διοργανωθεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 11:30-13:00 και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 13:30-15:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εγγεγραμμένους/εγγεγραμμένες φοιτητές/φοιτήτριες και εθελοντές/εθελόντριες της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως μέσω Microsoft Teams.

Σεμινάριο – Τρόποι Καταγραφής Σημειώσεων – Αφίσα

 

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ “ΠΡΟΣΒΑΣΗ”

Προθεσμία Εγγραφής φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23

Αφίσα – Προθεσμία Εγγραφής φοιτητών και φοιτητριών

 

 

Ανακοίνωση σχετικά με το εθελοντικό πρόγραμμα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

Ενημερωτική Εκδήλωση – Εθελοντικό Πρόγραμμα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΑΦΙΣΑ_ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

Οδηγός εγγραφής στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που επιθυμείτε να εγγραφείτε στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικές με τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε στον Οδηγό εγγραφής 2022-2023 τον οποίο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο Οδηγός Εγγραφής στη ΠΡΟΣΒΑΣΗ.

Αν για οποιοδήποτε λόγο το αρχείο δεν είναι προσβάσιμο για εσάς παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας ζητώντας το αρχείο σε προσβάσιμη για εσάς μορφή.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 24210-74345 ή 74338 καθώς και στο 2410-684395

 

 

Πρόσκληση σε online εκδήλωση με τίτλο:

«Φοιτητική ζωή για άτομα με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Τι αλλάζει;»

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ, Δομή Υποστήριξης Φοιτητών & Φοιτητριών με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης, για τις/τους φοιτήτριες/φοιτητές με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αν θες κι εσύ να μάθεις για τις υπηρεσίες της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ και για τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να λάβεις την απαραίτητη υποστήριξη, σε προσκαλούμε σε εξ’ αποστάσεως (online) εκδήλωση, για να γνωριστούμε και να απαντήσουμε στα ερωτήματά σου, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου & την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 (1:00 μ.μ.).

Για να συμμετέχεις στην εκδήλωση παρακαλούμε συμπλήρωσε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος: https://forms.office.com/r/rTRaqBDUdj

Μετά την εγγραφή σου, θα σταλούν στο email σου τα στοιχεία σύνδεσης και σχετικές οδηγίες.

Αφίσα

 

 

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ διοργανώνει ένα πρόγραμμα με τίτλο
“Ενισχύω την πρόσβαση μου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας”

Θες να μάθεις πώς να ξεπερνάς τα εμπόδια προσβασιμότητας;

Θες να μάθεις πώς θα ζητάς υποστήριξη;

Πάρε μέρος τώρα!!!

Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ διοργανώνει ένα πρόγραμμα με τίτλο “Ενισχύω την πρόσβαση μου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας”. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσεις τις ανάγκες σου αναφορικά με τη πρόσβαση σου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και να διαχειρίζεσαι τα εμπόδια που προκύπτουν. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 8 εβδομάδες και οι συναντήσεις είναι ομαδικές κάθε Δευτέρα ώρες 14:00-16:00. Οι συναντήσεις θα είναι διαδικτυακές και ξεκινάνε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 14:00-16:00. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο https://forms.office.com/r/ZasMfbLUM8

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΡΑ!

Αφίσα .pdf

 

 

Στόχος της υπηρεσίας ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ) είναι η ενημέρωση και υποστήριξη για την μαθησιακή, φυσική και κοινωνική πρόσβαση των φοιτητών/τριών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (ΦμεΑ) καθώς και των διδασκόντων/ουσών τους. (περισσότερα στο site του Π.Θ.)

Φυλλάδιο-Πρόσβαση

Επικαιροποιήσεις και εγγραφές φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23

Εγγραφές νέων φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23

Εγγραφές φοιτητών και φοιτητριών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023

 

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υποστηρίζει – εξατομικευμένα και μετά από αίτημα – άτομα με εντυποαναπηρία & άλλες αναπηρίες.

Οι πληροφοριακές υπηρεσίες ειδικά για εντυποανάπηρους αφορούν:

  • Διάθεση προσβάσιμων συγγραμμάτων υπέρ εντυποαναπήρων αναγνωστών μέσω του καταλόγου της AMELib (https://amelib.seab.gr/). Εγγραφή μπορούν να κάνουν όσα άτομα αντιμετωπίζουν περιορισμούς στη χρήση έντυπων τεκμηρίων (όπως είναι τα βιβλία). Εντυποανάπηροι αναγνώστες αναγνωρίζονται τα άτομα με τύφλωση, με περιορισμούς στον χειρισμό των άνω άκρων, αλλά και αναγνώστες με δυσλεξία.
  • Προσβάσιμα σεμινάρια πληροφοριακής παιδείας.

Σχετικά ιστοσελίδα: http://www.lib.uth.gr/LWS/el/is/amea.asp

 

 


 

Αν είσαι πρωτοετής ή παλιός φοιτητής/τρια με αναπηρία και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που επιθυμείς υποστήριξη από την ΠΡΟΣΒΑΣΗ για το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022, οι Εγγραφές στην ΠΡΟΣΒΑΣΗ ξεκινούν την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 01 Απριλίου 2021.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Εγγραφή και Επικαιροποίηση αναγκών Εαρινό εξάμηνο 2021-2022

 


 

Συνάντηση για ενημέρωση των διδασκόντων και διδασκουσών για την αξιολόγηση
των ΦμεΑ

Εν όψει της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού ακαδημαϊκού εξαμήνου 2021-22, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 στις 10:00 π.μ. – 11:00 π.μ. θα γίνει μία ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση μέσω MS-Teams για τους διδάσκοντες και τις διδάσκουσες των Τμημάτων του Π.Θ. για να συζητηθούν προβληματισμοί σχετικά με την αξιολόγηση των ΦμεΑ.
Οι διδάσκοντες/ουσες μπορούν να συμμετέχουν σε αυτή εκδήλωση ακολουθώντας το link που έχει κοινοποιήσει η γραμματεία του κάθε Τμήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας καθημερινά 9:00-15:00 στο 24210 74345, 74338 και 2410 684396 ή με μήνυμα στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση prosvasi@uth.gr.

Συνάντηση για ενημέρωση των διδασκόντων και διδασκουσών για την αξιολόγηση

Με εκτίμηση,
Η διεπιστημονική ομάδα της ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ